Pusiau kietas, baltos spalvos sūris, kilęs iš Bellelay abatijos, esančios Šveicarijos regione, gaminamas iš natūralaus karvių pieno. Tai unikalaus skonio sūris su unikaliu patiekimo stiliumi. Jis patiekiamas skutant specialiai tam skirtu įrankiu, plonomis, susuktomis juostelėmis, primenančiomis roželes ir tirpstančiomis burnoje. Brandinamas ne mažiau nei 4 mėnesius, specialiose iš eglių lentų pagamintose dėžėse.
Gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno, 45% riebumo puskietis sūris. Brandinamas ne mažiau kaip 4 mėnesius. Turi kietą rudos spalvos žievę, sūrio minkštimas yra pusiau kietas, labai tirpus, nuo blyškios dramblio kaulo, gelsvos iki lengvai rudos spalvos. Šis sūris yra grietinėlės skonio ir šiek tiek aitrokas.
Šveicariškas 48% riebumo, vidutinio kietumo sūris, gaminamas iš nepasterizuoto ir termizuoto karvių pieno. Pasižymi minkšta ir burnoje tirpstančia tekstūra, sūrio pjūviuose matyti mažos skylutės. Skonis aštrokas, turi riešutų ir vaisių poskonį, pasižymi stipriu aromatu.
Tai iš šveicariškų sūrių Gruyère ir Emmentaler paruoštas produktas, tradiciniam Šveicarijos patiekalui - fondiu naudoti. Fondiu yra skanus patiekalas, ypač sušildantis šaltą žiemos vakarą, kai kompanijoje susirinkę žmonės mėgaujasi traškia duona ar daržovėmis su karštu šveicariško sūrio fondiu.
Maasdam KROON pavadinimas kildinamas nuo mažo Olandijos miestelio Maasdam. Tai puskietis, 45% riebumo, pikantiško, sodraus, kiek saldoko skonio su vaisių prieskoniu, sūris.
Gouda Kroon - puskietis, 48% riebumo, lengvas, švelnaus skonio, kreminės tekstūros sūris. Pagamintas iš pasterizuoto karvės pieno ir brandinamas nuo kelių savaičių iki kelių metų. Nepilnai subrandintas Gouda Kroon sūris yra lengvas, minkštas, švelnaus skonio, kreminės tekstūros. Sūriui pilnai subrendus skonis tampa aštrus, o spalva gintarinė.
Olandiško sūrio Edam pavadinimas kildinamas nuo Olandijos miestelio Edam, esančio netoli Amsterdamo. Tai puskietis, 40% riebumo, labai švelnaus, šiek tiek riešutinio skonio, išsiskiriantis savo beveik tobula apskritimo forma ir raudono vaško žievele, sūris. Dažniausiai vartojamas šviežias, kol konsistencija minkšta, elastinga, o skonis švelnus.
Olandiškas Mimolette – tai vienas ryškiausių sūrių pasaulyje. Šis sūris pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, yra pusiau kietas, 40% riebumo, išsiskiria ryškiai oranžine spalva, yra vienalytis, švelnaus skonio, elastingos konsistencijos. Jo pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “molle”, kuris reiškia "minkštas", o pats sūris sukurtas pagal karaliaus Louis XIV prašymą.
Tai puskietis, su išskirtinėmis riešuto dydžio skylutėmis, pasterizuoto karvių pieno sūris. Suformavus ir išlaikius sūrį druskos vonioje, jis pirmas dvi-tris savaites būna šaltame rūsyje, o po to perkeliamas į daug šiltesnį brandinimo kambarį, kuriame per 6-8 savaites atsiranda garsiosios šio sūrio skylutės. 45 % riebumo sūrio masė minkšta ir puri, o plutelė kieta ir sausa, jos spalva – nuo aukso geltonumo iki šviesiai rudos.
Tai sūris, kuris yra mėgstamas dėl savo saldaus skonio, turinčio riešutų poskonį. Labiausiai jį charakterizuoja didelės skylės, kurios susidaro šio sūrio brandinimo laikotarpiu – tai daro šį sūrį atpažįstamą visur.
Čederio sūris, 50 proc. riebumo, šiek tiek aitraus kvapo, turinčio muskato užuominą, o skonis šiek tiek riešutinis, saldus, tačiau ir aštrus tuo pačiu. Čederio "aštrumas" siejamas su rūgščiųjų peptidų kiekiu sūryje. Jo tekstūra tvirta, šiek tiek trapi.
Tai spalvotas čederio sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, 50% riebumo. Šis sūris yra puskietis, švelnaus skonio, tvirtos konsistencijos, be akučių, turintis lengvą riešutinį poskonį. Šio čederio spalva - švelni oranžinė, išgaunama perdirbant anato augalo sėklas.
Puskietis airiškas, 48 proc. riebumo, lygios tekstūros sūris, pasižymintis kreminiu skoniu, pagamintas iš airiškų, beveik visus metus žole maitintų, karvių pieno. Siekiant išlaikyti šio pieno natūralų saldumą, atskleisti vietinio pieno skonį, minėtas sūris brandinamas apie 4 mėnesius. Gaminant nenaudojami jokie dirbtiniai dažikliai, skonio stiprikliai ar kiti nenatūralūs priedai.
Puskietis airiškas, 48 proc. riebumo, lygios tekstūros sūris, pasižymintis kreminiu skoniu, pagamintas iš airiškų žole maitintų karvių pieno. Siekiant išlaikyti šio pieno natūralų saldumą, atskleisti vietinio pieno skonį, minėtas sūris brandinamas apie 4 mėnesius. Gaminant nenaudojami jokie dirbtiniai dažikliai, skonio stiprikliai ar kiti nenatūralūs priedai. Rausva spalva išgaunama gamybos procese naudojant Anato medžio sėklas.
Vienas žinomiausių ispaniškų sūrių, kuris gaminamas Lamanša regione ir tik iš Manchega veislės avių pieno. 50 % riebumo, intensyvaus skonio bei standžios ir kartu purios konsistencijos sūris yra ilgai išliekančio išraiškingo kvapo, lengvai pikantiško skonio, su avių pieno poskoniu ir nuo baltos iki gelsvai dramblio kaulo spalvos.
Iberico Quesle – Ispaniškas puskietis sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvių, avių ir ožkų pieno mišinio. Tai lengvas, puikaus, ypatingai turtingo, sodraus, tačiau švelnaus skonio sūris.
Olandiškas, pusiau kietas sūris, pagamintas iš pasterizuoto ožkų pieno. 50% riebumo, baltos spalvos sūris išsiskiria savo turtingu, unikaliu kvapu bei glotnia tekstūra. Jo skonis yra švelnesnis ir saldesnis nei kitų tradicinių ožkos sūrių. Šis ypatingo skonio sūris yra laimėjęs auksinį „Great Taste“ apdovanojimą Jungtineje Karalystėje.
Gurmaniškas ožkų pieno sūris, pasižymintis įstabiu sviesto, grietinėlės bei riešutų poskonio balansu, tvirta tekstūra ir nepakartojamu skoniu.
Vienas iš seniausių sūrių Prancūzijoje, gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno. Tai puskietis , 45% riebumo sūris, kilęs iš Auvergne regiono. Cantal Jeune yra jaunas sūris, cilindro formos, gaminamas iš Salers veislės karvių pieno, brandinamas nuo 30 iki 60 dienų. Jis padengtas plona pilka - dramblio kaulo spalvos plutele, tekstūra minkšta, granuliuota, blyškiai geltonos spalvos. Tai šviežias, saldus, pieno skonio sūris, turintis lengvą riešutų bei vanilės poskonį.
Ispaniškas puskietis sūris, pagamintas iš pasterizuoto ožkų pieno, 50% riebumo. Sūris yra baltos spalvos, lygios tekstūros su daugybe „akučių“. Jis padengtas geltona plona vaškine žievele, kuri išlaiko sūrio geriausias savybes visą jo galiojimo laiką.
Vienas iš labiausiai žinomų sūrių Prancūzijoje, dažniausiai naudojamas lydymui. Pasterizuoto karvių pieno sūris, turintis ploną, rudai oranžinės spalvos žievę ir gelsvos spalvos masę, lygią vidinę tekstūrą, ne per kartų ar sūrų skonį. Kreminės tekstūros Raclette sūris turi labai savitą, malonų aromatą, jaučiamą net tada, kai sūris yra lydomas.
Vienas iš labiausiai žinomų sūrių Prancūzijoje, dažniausiai naudojamas lydymui. Pasterizuoto karvių pieno sūris, turintis ploną, rudai oranžinės spalvos žievę ir gelsvos spalvos masę, lygią vidinę tekstūrą, ne per kartų ar sūrų skonį. Kreminės tekstūros Raclette sūris turi labai savitą, malonų aromatą, jaučiamą net tada, kai sūris yra lydomas. Fromages Ermitage siūlo ne tik klasikinį Raclette skonį, bet ir Raclette pagardintą kario prieskoniais, skirtą gurmanui, trokštančiam įspūdžių ir skonių įvairovės.
English, fermented, semi-hard, 52% fat, cow's milk cheese, uniquely combining the five best-known England's counties cheeses: Cheddar, Double Gloucester, Cheshire, Red Leicester and Derby.
Pusiau kietas sūris, gaminamas iš pasterizuoto avių pieno Aveyron regione, pietų Prancūzijoje. Šio sūrio riebumas 57%, brandinamas apie 90 dienų. Rondin Papillon padengtas rusva tvirta žievele, o viduje sūrio spalva brandinimo laikotarpiu kinta nuo baltos iki dramblio kaulo, savo forma bei spalva netgi primena prancūziškąją bagetę. Sūris yra subalansuoto, švelnaus, sviestinio, būdingo avių pieno sūriams, skonio su juntamu vaisių aromatu. Tekstūra tvirta ir lengvai lydosi.
Angliškas, puskietis, drėgnos tekstūros, trapus sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno, 44 % riebumo. Brandinamas ne mažiau kaip 3 savaites, įspūdingai suderintas su sodriomis raudonomis spanguolėmis.
Tai tradicinis angliškas puskietis, 50% riebumo sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. Jis yra trapus, drėgnos tekstūros, įspūdingai suderintas su saldžiu aštriu imbieru bei švelniais mangais. Tai angliškų sūrių novatorius, vienas iš populiariausių sūrių su vaisiais rūšių.
Tradicinis angliškas pusiau kietas, 42% riebumo sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. Šiame sūryje panaudotas šiek tiek neįprastas ingredientų mišinys: karčių apelsinų ir švelniai saldžių mango gabaliukų. Šis vaisių junginys yra puikus kontrastas kreminės tekstūros, švelnaus skonio sūriui.
Mexicana – ypatingo skonio, aštrus, puskietis šiek tiek trapus, čederio tipo sūris. Kad įgautų nuostabų Meksikos kraštų autentišką skonį jis buvo sumaišytas su įvairiomis paprikų rūšimis, dėl to šis sūris savo aštrumu neretai primena meksikietiškus patiekalus. Dėl savo universalumo šis sūris tinka maisto gaminimui kaip ingridientas ar kaip valgomoji puošybos detalė.
Pusiau kietas, 41% riebumo angliškas sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. Šis novatoriškas šokolado ir apelsinų skonio derinys yra sensacinga naujiena sūrių rinkoje, kuri buvo sugalvota ir pagaminta Ilchester sūrio meistrų.
Čederio tipo gurmanų sūris, pagamintas naudojant šalavijų lapus dėl skonio, taip pat naudojant augalinius dažus, kad sūriui būtų suteikta žalia marmurinė išvaizda. 54 proc. riebumo, puskietis, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno sūris.
Airiškas puskietis sūris čederis, 51 proc. riebumo, sukurtas subtiliai derinant mėlynes ir degtinę. Keista, tačiau mėlynių šviežumas neįtikėtinai dera su stipraus skonio degtine. Šis sūris - puikus būdas išbandyti kažką naujo, kito ir tiesiog nuostabaus sūrių pasaulyje.
Originalus rankų darbo airiškas sūris, gaminamas be jokių papildomų ingredientų, naudojant tradicinius metodus, paveldėtus iš kartos į kartą. 25% riebumo, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, pusiau kietos tekstūros sūris maišomas su Ginesso apyniais, taip suteikiant jam nepaprastą karamelės poskonį ir juodos kavos aromatą, mėgstamus daugelio gurmanų.
Tai pusiau kietas, baltos vidinės tekstūros, su didelėmis skylėmis sūris. Turi stiprų aromatą, kylantį iš šviežio ožkų pieno kvapo. Su subtiliu raudonojo vyno poskoniu.
Vienas populiariausių ispaniškų sūrių, gaminamas Centrinėje Ispanijoje. Šis unikalus puskietis sūris gaminamas iš pasterizuoto karvių, avių ir ožkų pieno mišinio, padengtas puikiu aromatu pasižyminčiu rozmarinu. Karvių pieno dalis mišinyje suteikia sūriui glotnumo, ožkų pienas – aštrumo, o avių pienas suteikia pikantiškumo.
Itališkas 48% riebumo, gaminamas iš nepasterizuoto Lombardijos provincijoje besiganančių karvių pieno, sūris. Jis brandinamas tamsiuose urvuose nuolat vartant, dažniausiai yra aptrauktas rausva pelėsio žievele, o vidus būna baltas, minkštos sviestinės tekstūros, turintis ypatingą šiek tiek saldų skonį bei aromatą.
Klasikinis norvegų pusryčių stalo sūris, pagamintas iš sumaišyto karvių ir ožkų pieno, suteikiančio sūriui ypatingą skonį. Tai sūris, turintis rusvą atspalvį bei karamelinį poskonį. Tinka padažams, sumuštiniams ir kitiems patiekalams ruošti.
Pusiau kietas ispaniškas sumaišytas sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių (min. 60%), avių (min. 17%) ir ožkų (min. 12%) pieno. Sūris turi dramblio kaulo vidinės tekstūros spalvą, švelnų pieno aromatą, mažas skylutes, susidariusias sūrio brandinimo metu. Lengvas ir sviestinis sūrio skonis yra puikiai suderintas su išskirtiniu laukinių česnakų skoniu.
Pusiau kietas ispaniškas maišytas sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių (min. 60%), avių (min. 17%) ir ožkų (min. 12%) pieno. Sūris turi dramblio kaulo vidinės tekstūros spalvą, švelnų pieno aromatą, mažas skylutes, susidariusias sūrio brandinimo metu. Iš išorės natūraliai padengtas aitriosiomis paprikomis, todėl turi ir šiek tiek aštrumo.
Tai aukščiausios kokybės unikalus lydytas sūris Gateaux. Jis pagamintas naudojant tik geriausius ingridientus, palieka didžiulį įspūdį tiek savo vizualinėmis, tiek skoninėmis savybėmis, kadangi turi du skirtingus sluoksnius. Šis sūris ypatingas tuo, kad gali būti naudojamas ir pjaustytas, ir tepamas, ir tarkuojamas – jo vartojimo galimybės yra tarsi atskiras menas.
Tai aukščiausios kokybės unikalus lydytas sūris Gateau. Jis pagamintas naudojant tik geriausius ingridientus, palieka didžiulį įspūdį tiek savo vizualinėmis, tiek skoninėmis savybėmis, kadangi turi kelis skirtingus sluoksnius. Šis sūris ypatingas tuo, kad gali būti naudojamas ir pjaustytas, ir tepamas, ir tarkuojamas – jo vartojimo būdas yra tarsi atskiras menas.
Šis sūris turi raudoną spalvą, nes prie jo pridedamas raudonasis pesto: be paprastų Gouda sūrio ingredientų, į sūrį dedama pomidorų, raudonėlių, česnako. Šis spalvingas pesto sūris tikrai vertas dėmesio, nes ne tik ryškios spalvos, bet ir jo skonis pagerins nuotaiką kiekvienam.
Tai aukščiausios kokybės ypatingas sūris, turintis puikią tekstūrą ir švelnų kreminį skonį. Pasirinktos graikinių riešutų puselės prie sūrio suktinio kruopščiai pridedamos rankomis, sūris gali būti pjaustomas graikinius riešutus paliekant sveikus. Į paties sūrio masę taip pat yra įdėta minėtų riešutų. Jų ir nuostabaus aromato lydyto sūrio harmonija sukuria ypatingą skonį, kurio tikrai verta paragauti.
Selection de France - tai penkių sūrių rinkinys, puikiai tinkantis gurmanams. Šį rinkinį sudaro nepakartojamo skonio prancūziški sūriai: Fourme d'Ambert, St-Nectaire, Tomme Noire, Cantal Jeune, Pur Brebis.
Angliškas 54% riebumo, pusiau kietas, čederio sūris. Tai tikras anglų lobis. Jis nėra rūkytas, tačiau turi dūmų kvapą, pikantišką skonį ir gintarinę spalvą, kurią jam suteikia paprikos milteliai.
Vienas iš labiausiai žinomų sūrių Prancūzijoje, dažniausiai naudojamas lydymui. Pasterizuoto karvių pieno sūris, turintis ploną, rudai oranžinės spalvos žievę ir gelsvos spalvos masę, lygią vidinę tekstūrą, ne per kartų ar sūrų skonį. Kreminės tekstūros Raclette sūris turi labai savitą, malonų aromatą, jaučiamą net tada, kai sūris yra lydomas. Fromages Ermitage siūlo ne tik klasikinį Raclette skonį, bet ir rūkytą Raclette, skirtą gurmanui, trokštančiam dar daugiau įspūdžių savo virtuvėje.
50 % riebumo ispaniškas sūris, pagamintas iš nepasterizuoto avių pieno Ispanijos Kastilija ir Leon regionuose. Šio sūrio išskirtinumas – dūmo aromatas, kuris gaunamas natūraliai rūkant sūrį bukmedžio mediena. Bukmedžio aromatas suteikia sūriui išskirtinio pikantiškumo. Geltono marmuro spalvos sūriui būdingas stiprus kvapas, išskirtinis aromatas ir glotni tekstūra.
1896 metais įmonė Boska Holland pradėjo kurti profesionalius sūrio įrankius. Jie pagaminti taip, kad būtų daug lengviau dirbti su sūriu tiek apdorojant, tiek pakuojant.
Peržiūrėti įrankių asortimentą