Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Puskiečiai sūriai

Masdamo sūris Kroon

Tai sūris, kuris yra mėgstamas dėl savo saldaus skonio, turinčio riešutų poskonį. Labiausiai jį charakterizuoja didelės skylės, kurios susidaro šio sūrio brandinimo laikotarpiu – tai daro šį sūrį atpažįstamą visur.

Kilmės šalis

Nyderlandai

Brandinimo trukmė

5 sav.

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Masdamo sūris yra pavadintas pagal savo kilmės vietą - Maasdamo miestelį Olandijoje. Šis miestas buvo įkurtas 1270 m. prie upės Maas. Masdamo sūris neturi tokios ilgos istorijos kaip Gouda ir Edam sūriai, tačiau yra ne mažiau populiarus. Jo skylėtas vidus ir ypatingas skonis leidžia šį sūrį vadinti "Olandijos Emmental" sūriu.

Geriausiai tinka su

Maistas

Sriubos, padažai, sūrio fondiu, pusryčių sumuštiniai, vienas kaip užkandis.

Gėrimai

White Zinfandel, Lager, Pale Ale, Gewurztraminer, Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc, Chianti.