Tai sūris, kuris yra mėgstamas dėl savo saldaus skonio, turinčio riešutų poskonį. Labiausiai jį charakterizuoja didelės skylės, kurios susidaro šio sūrio brandinimo laikotarpiu – tai daro šį sūrį atpažįstamą visur.
Masdamo sūris yra pavadintas pagal savo kilmės vietą - Maasdamo miestelį Olandijoje. Šis miestas buvo įkurtas 1270 m. prie upės Maas. Masdamo sūris neturi tokios ilgos istorijos kaip Gouda ir Edam sūriai, tačiau yra ne mažiau populiarus. Jo skylėtas vidus ir ypatingas skonis leidžia šį sūrį vadinti "Olandijos Emmental" sūriu.
Sriubos, padažai, sūrio fondiu, pusryčių sumuštiniai, vienas kaip užkandis.
GėrimaiWhite Zinfandel, Lager, Pale Ale, Gewurztraminer, Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc, Chianti.