Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Puskiečiai sūriai

Čederio sūris Truly Irish

Puskietis airiškas, 48 proc. riebumo, lygios tekstūros sūris, pasižymintis kreminiu skoniu, pagamintas iš airiškų, beveik visus metus žole maitintų, karvių pieno. Siekiant išlaikyti šio pieno natūralų saldumą, atskleisti vietinio pieno skonį, minėtas sūris brandinamas apie 4 mėnesius. Gaminant nenaudojami jokie dirbtiniai dažikliai, skonio stiprikliai ar kiti nenatūralūs priedai.

Kilmės šalis

Airija

Brandinimo trukmė

4 mėn.

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Čederio sūrio pavadinimas kilęs iš miestelio Cheddar (Čederis), esančio Anglijoje Somersetšyro grafystėje, kuriame jis pirmą kartą buvo pagamintas. Tiksli atsiradimo data nežinoma, tačiau istoriniuose šaltiniuose jis minimas jau nuo 12 a. Čederio sūrio standartizavimas ir gamybos modernizavimas įvyko 19 a. ir šio proceso autoriumi vadinamas pienininkas Joseph Harding (pramintas „Čederio sūrio tėvu“). Šiuo metu čederio tipo sūrių segmentas yra didžiausias pasaulyje: nuo blyškiai gelsvos spalvos iki oranžinės, nuo 4 mėn. brandinimo iki 15 mėn., nuo švelnaus skonio iki aštraus.

Geriausiai tinka su

Maistas

Sūrio suvožtiniai, kepti sūrio sumuštiniai, įvairūs panini su mėsa, meksikietiški patiekalai su sūriu, makaronai su sūriu, ar vienas kaip užkandis.

Gėrimai

Merlot ar sausas baltas vynas kaip Chardonnay.