Puskietis airiškas, 48 proc. riebumo, lygios tekstūros sūris, pasižymintis kreminiu skoniu, pagamintas iš airiškų, beveik visus metus žole maitintų, karvių pieno. Siekiant išlaikyti šio pieno natūralų saldumą, atskleisti vietinio pieno skonį, minėtas sūris brandinamas apie 4 mėnesius. Gaminant nenaudojami jokie dirbtiniai dažikliai, skonio stiprikliai ar kiti nenatūralūs priedai.
Čederio sūrio pavadinimas kilęs iš miestelio Cheddar (Čederis), esančio Anglijoje Somersetšyro grafystėje, kuriame jis pirmą kartą buvo pagamintas. Tiksli atsiradimo data nežinoma, tačiau istoriniuose šaltiniuose jis minimas jau nuo 12 a. Čederio sūrio standartizavimas ir gamybos modernizavimas įvyko 19 a. ir šio proceso autoriumi vadinamas pienininkas Joseph Harding (pramintas „Čederio sūrio tėvu“). Šiuo metu čederio tipo sūrių segmentas yra didžiausias pasaulyje: nuo blyškiai gelsvos spalvos iki oranžinės, nuo 4 mėn. brandinimo iki 15 mėn., nuo švelnaus skonio iki aštraus.
Sūrio suvožtiniai, kepti sūrio sumuštiniai, įvairūs panini su mėsa, meksikietiški patiekalai su sūriu, makaronai su sūriu, ar vienas kaip užkandis.
GėrimaiMerlot ar sausas baltas vynas kaip Chardonnay.