Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Puskiečiai sūriai

Sūris su rozmarinais Iberico al Romero

Vienas populiariausių ispaniškų sūrių, gaminamas Centrinėje Ispanijoje. Šis unikalus puskietis sūris gaminamas iš pasterizuoto karvių, avių ir ožkų pieno mišinio, padengtas puikiu aromatu pasižyminčiu rozmarinu. Karvių pieno dalis mišinyje suteikia sūriui glotnumo, ožkų pienas – aštrumo, o avių pienas suteikia pikantiškumo.

Kilmės šalis

Ispanija

Brandinimo trukmė

8 mėn.

Pieno rūšis

karvių, ožkų, avių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Sūrio gurmanai yra ypač pamėgę Iberico sūrį, padengtą rozmarinais, kitaip – Iberico al Romero. Iberico sūris brandinimo pabaigoje padengiamas rozmarinų lapeliais ir dar paliekamas bręsti. Rozmarino kvapas įsigeria į patį sūrį, kas suteikia gana stiprų skonį su citrininės žievės poskoniu. Šis sūris yra lengvas ir labai aromatingas. Skonis turtingas ir sodrus, o trijų skirtingų pieno rūšių mišinys suteikia sūriui ypatingą švelnų žolės ir vaistažolių poskonį.

Geriausiai tinka su

Maistas

Vienas kaip užkandis.

Gėrimai

Pusiau sausas raudonas vynas.