Vienas populiariausių ispaniškų sūrių, gaminamas Centrinėje Ispanijoje. Šis unikalus puskietis sūris gaminamas iš pasterizuoto karvių, avių ir ožkų pieno mišinio, padengtas puikiu aromatu pasižyminčiu rozmarinu. Karvių pieno dalis mišinyje suteikia sūriui glotnumo, ožkų pienas – aštrumo, o avių pienas suteikia pikantiškumo.
Sūrio gurmanai yra ypač pamėgę Iberico sūrį, padengtą rozmarinais, kitaip – Iberico al Romero. Iberico sūris brandinimo pabaigoje padengiamas rozmarinų lapeliais ir dar paliekamas bręsti. Rozmarino kvapas įsigeria į patį sūrį, kas suteikia gana stiprų skonį su citrininės žievės poskoniu. Šis sūris yra lengvas ir labai aromatingas. Skonis turtingas ir sodrus, o trijų skirtingų pieno rūšių mišinys suteikia sūriui ypatingą švelnų žolės ir vaistažolių poskonį.
Vienas kaip užkandis.
GėrimaiPusiau sausas raudonas vynas.