Sūriai ir pieno gaminiai

Sūriai su mėlynuoju pelėsiu

Filtruoti
Pieno rūšis
Produktų pagal šiuos kriterijus nėra.

Rokforo sūris Papillon Premium

Prancūzija / avių pienas

Rokforo sūris yra vienas iš Prancūzijos sūrių, turinčių įdomiausią istoriją. Antrasis saugomas sūris, kurio daugiausiai suvartojama, po Comté sūrio, Prancūzijoje. Pagamintas iš nepasterizuoto avių pieno, įspūdingos išvaizdos, tirpstantis burnoje, turintis intensyvų aromatą, truputį sūrus, brandintas mažiausiai 9 mėnesius, sūris su mėlynuoju pelėsiu.

Rokforo sūris Papillon Black Label

Prancūzija / avių pienas

Gamintojo - Fromageries Papillon SAS pasididžiavimas. Šis sūris gaminamas iš neapdoroto Lacaune avių pieno, yra trapios, kreminės tekstūros, išskirtinai baltos spalvos su intensyviai mėlynu pelėsiu. Jo gamyboje naudojamas natūraliai išaugintas pelėsis, kuris išsiraizgo po visą sūrį jam bręstant Roquefort kaimelio olose. Užtikrindamas šio rokforo kokybę, gamintojas atlieka 200 testavimų nuo gamybos pradžios iki produkto sufasavimo. Skaniausias, kai patiekiamas kambario temperatūros.

Rokforo sūris La Coccinelle

Prancūzija / avių pienas

Populiarus Prancūzijos mėlynasis pelėsinis sūris, pagamintas iš Lacaune veislės avių pieno. Sūris maždaug penkis mėnesius brandinamas natūraliuose Combalou urvuose Roquefort-sur-Soulzon gyvenvietėje, Prancūzijos pietuose. Tai aštrus, trapus ir šiek tiek drėgnas sūris, turintis savitas mėlynojo pelėsio "venas".

Rokforo sūris Papillon Red Label

Prancūzija / avių pienas

Prancūziškas mėlynojo pelėsio sūris, gaminamas iš šviežio avių pieno, 52% riebumo, vertinamas dėl ypatingai stipraus savo kvapo ir aitroko skonio. Iš viršaus padengtas balta, visuomet šiek tiek drėgna ir blizgia plėvele. Viduje – minkštas, baltos ir dramblio kaulo spalvos, nusėtas mėlynomis pelėsio „venomis“. Apskritai skonio pojūčiai, ragaujant šį sūrį kinta: nuo švelnaus pradžioje, stiprėjančio saldumo, pereinančio į dūmų prieskonį, iki sūrumo, liekančio pabaigoje. Sūris neturi žievės, išorinis sluoksnis valgomas ir yra sūrokas.

Rokforo sūris Cantorel

Prancūzija / avių pienas

Pats prabangiausias iš mėlynųjų pelėsinių sūrių, pagamintas iš nepasterizuoto Lacaune avių veislės pieno. Lacaune – speciali avių veislė, prisitaikiusi prie atšiaurių klimato sąlygų Pietų Prancūzijoje. Cantorel savo sūrių gamyboje siekia išlaikyti autentiškas receptūras, o Lacaune avių pienas – vienas svarbiausių ingridientų. Tai riebus, bet trapios tekstūros ir pikantiško sūraus skonio sūris. Jis gaminamas didelėmis "galvomis", žievė tamsiai ruda, netolygi spalva ir paviršius. Minkštimas geltonos spalvos, nemenkos sūrio ertmės užpildytos žalsvai melsvos spalvos pelėsiu.

Sūris Blue Cremeux

Prancūzija / karvių pienas

Puskietis, mėlynojo pelėsio sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, 60 % riebumo, kilęs iš Prancūzijos regiono Auvergne. Bleu Cremeux spalva yra nuo baltos iki dramblio kaulo, su melsvai žaliu išsikerojusiu pelėsiu, o brandinamas mažiausiai 90 dienų. Šis sūris yra kreminės tekstūros, minkštas bei šiek tiek sūrokas, su mėlynajam pelėsiui būdingu aitrumu.

Bleu d‘Auvergne

Prancūzija / karvių pienas

Dramblio kaulo baltumo, su tolygiai pasiskirsčiusiomis mėlynojo pelėsio akutėmis, sūris. Tai Prancūzijos pasididžiavimas, kurį vertina ir mėgsta visas pasaulis. Šis sūris sviestinės drėgnos konsistencijos, 50% riebumo, brandinamas iki 4 savaičių, gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno, gaunamo iš nepaprastai gražių Auvergne apylinkių, dar vadinamų Žaliąja šalimi.

Sūris Fourme d'Ambert

Prancūzija / karvių pienas

Gurmaniškas mėlynasis pelėsinis sūris, pagamintas Auvergne regione, Prancūzijoje. Dažniausiai yra cilindro formos, minkštos tekstūros, švelnaus skonio, turintis vaisių ir grybų prieskonius, 50 % riebumo. Turtinga Auvergne regiono augmenija, šiltos ilgos vasaros suteikia šiam sūriui puikų žemišką skonį bei aromatą.

Sūris Blue Stilton

Jungtinė Karalystė / karvių pienas

Angliškas mėlynojo pelėsio sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, 48 % riebumo. Tai cilindro formos, stipraus skonio bei kvapo sūris, kurio mėlynosios pelėsio „venos“ sukuriamos badant sūrio žievę nerūdijančio plieno adatomis, tokiu būdu leidžiant orui pasiekti branduolį. Sūrio brandinimo procesas užtrunka iki 12 savaičių.

Sūris Danablu

Danija / karvių pienas

Mėlynojo pelėsio, 50 % riebumo sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno ir brandinamas ne mažiau kaip 5 savaites. Danablu sūrio gamyboje atsispindi Danijos sūrio gamintojų tradicinė kompetencija ir patirtis. Pienas homogenizuojamas ir termiškai apdorojamas, sūris yra intensyvaus ir pikantiško skonio, lengvai pjaunamas ir šiek tiek trapios tekstūros.

Bavariškas sūris su mėlynuoju pelėsiu Coburger

Vokietija / karvių pienas

Lengvai kreminis, minkštos tekstūros sūris su mėlynuoju pelėsiu ir smulkiomis ertmėmis, susidarančiomis gamybos metu. Pagamintas iš geriausio Bavarijos karvių pieno. Natūralios brandos dėka sūris yra be laktozės, kreminės gelsvos spalvos ir konsistencijos, skonio ir kvapo gama apima nuo švelnaus aromato iki mėlynajam pelėsiui įprasto aštrumo.

Sūris Azul Cantorel

Prancūzija / karvių pienas

Mėlynojo pelėsio sūris, 50 proc. riebumo, kreminės tekstūros, stipraus aromato, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno pagal nuo seno saugomą gamybos receptą. Jo gimtinė yra Auvergne regionas, Pietų Prancūzijoje. Šis regionas pasižymi unikaliu vulkaniniu ir granitiniu dirvožemiu, turinčiu daug mikroelementų, atšiauriu klimatu, dėl kurio išsivystė itin specifinė augmenija, įtakojanti išskirtinį sūrio Azul skonį.

Sūris Gorgonzola Cremoso

Italija / karvių pienas

Itališkas sūris, pagamintas naudojant sūrio gamintojo IGOR tradicijas bei patirtį. Tai su mėlynojo pelėsio gijomis, vidutinio brandumo, kreminės konsistencijos, lengvai tepamas sūris. Cremoso gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno. Jo "charakterį" ir kreminio pobūdžio skonį ypač vertina sūrio su mėlynuoju pelėsiu žinovai. Dėl nedidelio pakuotės dydžio, gorgonzola Cremoso sūrį galima valgyti kelis kartus, t.y. atidarius pakuotę ir saugiai laikant šį sūrį šaldytuve, jis vis tiek nepraras savo vertingųjų skoninių ir maistinių savybių.

Sūris Gogonzola Igorcreme

Italija / karvių pienas

Itališkas, prabangus, mėlynojo pelėsio sūris. Pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, 48% riebumo. Šis sūris turi stulbinamai minkštą - kreminę tekstūrą, tirpstančią burnoje. Šio sūrio skonis nepaliks abejingo nei vieno gurmano.

Sūris Gorgonzola Dolce

Italija / karvių pienas

Itališkas, prabangus, mėlynojo pelėsio sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. 48% riebumo, minkštos, kreminės tekstūros, pasižymintis švelniu skoniu bei subtiliu aromatu.

Sūris Gorgonzola Piccante

Italija / karvių pienas

Itališkas, „ryškus“ ir pikantiškas, mėlynojo pelėsio sūris. 48% riebumo, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, minkštos ir kreminės tekstūros, išsiskiriantis intensyviu ir gana aštroku skoniu.

Sūris Brie Blue

Prancūzija / karvių pienas

Prancūziškas 69% riebumo, sūris su mėlynuoju pelėsiu, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. Po jo subtiliai plona balta pelėsine žievele gali atrasti "kreminę širdį" - minkštą brie sūriams būdingą tekstūrą, išvagotą mėlynojo pelėsio. Visas šis unikalus derinys pasižymi švelniu, turtingu, kreminiu skoniu.

Sūris Carre d'Aurillac

Prancūzija / karvių pienas

Prancūziškas mėlynojo pelėsio sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno, puikios kreminės tekstūros, padengtas balta plutele, o vidus išvagotas mėlynojo pelėsio skylutėmis. Carré d'Aurillac pagamintas Saint-Mamet-la-Salvetat regione, Prancūzijos pietuose, brandinamas daugiau nei keturias savaites.

Sūris Remberter

Prancūzija / karvių pienas

Mėlynojo pelėsio Remberter prancūziškas sūris gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno, 50% riebumo. Minkštimas šviesiai geltonas, skonis vidutinio aitrumo, su aiškiai jaučiamu pelėsio poskoniu. Sūrio gamyboje naudojamos Penicillium bakterijos, kurios tolygiai plinta brandinimo eigoje sūrį badant ilgomis adatomis.

1896 metais įmonė Boska Holland pradėjo kurti profesionalius sūrio įrankius. Jie pagaminti taip, kad būtų daug lengviau dirbti su sūriu tiek apdorojant, tiek pakuojant.

Peržiūrėti įrankių asortimentą