Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Sūriai su mėlynuoju pelėsiu

Rokforo sūris Papillon Black Label

Gamintojo - Fromageries Papillon SAS pasididžiavimas. Šis sūris gaminamas iš neapdoroto Lacaune avių pieno, yra trapios, kreminės tekstūros, išskirtinai baltos spalvos su intensyviai mėlynu pelėsiu. Jo gamyboje naudojamas natūraliai išaugintas pelėsis, kuris išsiraizgo po visą sūrį jam bręstant Roquefort kaimelio olose. Užtikrindamas šio rokforo kokybę, gamintojas atlieka 200 testavimų nuo gamybos pradžios iki produkto sufasavimo. Skaniausias, kai patiekiamas kambario temperatūros.

Kilmės šalis

Prancūzija

Brandinimo trukmė

4 mėn.

Pieno rūšis

avių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Pasak archeologų, rokforo sūrio gamyba siekia 2000 m.pr.Kr. Pirmasis turtingą rokforo skonį pagyrė Plinijus Vyresnysis 74 m. O 1411 m. karalius Karolis VI suteikė monopolines teises jį gaminti Roquefort-sur-Soulzon gyventojams, iki šiol brandinantiems šį sūrį to paties kaimelio olose (Mont Combalou). Rokforas gaminamas išimtinai tik iš Lakaune avių pieno. Tai pirmas sūris, kuriam 1925 metais suteiktas A.O.C (pranc. appellation d'origine contrôlée, liet. kontroliuojama kilmė) sertifikatas, raudonos avies prekinis ženklas. Sūrio gamybai kiekvieną rugsėjį per pilnatį Papillon kepėjas iškepa apie 300 kepaliukų ruginės duonos, kurie 40 dienų yra laikomi Rokforo olose tam, kad išaugintų Penicillium Roqueforti pelėsį, kurio pakanka sūrio gamybai visus metus.

Geriausiai tinka su

Maistas

Kriaušės, vynuogės, graikiniai riešutai, datulės.

Gėrimai

Saldūs vynai kaip Muskatas ar Portmutas.