Populiarus Prancūzijos mėlynasis pelėsinis sūris, pagamintas iš Lacaune veislės avių pieno. Sūris maždaug penkis mėnesius brandinamas natūraliuose Combalou urvuose Roquefort-sur-Soulzon gyvenvietėje, Prancūzijos pietuose. Tai aštrus, trapus ir šiek tiek drėgnas sūris, turintis savitas mėlynojo pelėsio "venas".
PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.
Apima žemės ūkio produktus, kurie pagaminti, apdoroti ir paruošti tam tikroje geografinėje teritorijoje, naudojant pripažintas žinias.
Pirmos oficialios žinios apie rokforo sūrį siekia 79 m.e. metus, kuomet Plinijus Vyresnysis užsiminė apie sūrio turtingą aromatą. Rokforas gaminamas tik iš Lacaune avių pieno, šios avys ganosi milžiniškose Rouergue (Prancūzija) plynaukštėse, ir Aveyron’e. 1411 m. Karalius Karolis VI davė teises brandinti rokforą išskirtinai Roquefort-sur-Soulzon kaimui. Šiais laikais rokforo sūriai vis dar natūraliai brandinami mažiausiai 4 mėnesius tuose pačiuose kaimelio urvuose. Roquefort Papillon Coccinelle sūris turi AOP sertifikatą (pranc. k. appellation d’origine protégée, angl.k. PDO - protected designation of origin, liet.k. - saugoma kilmės vietos nuoroda). Tai vienas iš sūrio kokybės įrodymų, pripažįstamų Prancūzijoje ir Europoje.
Padažai, pikantiški pyragaičiai, salotos, tamsi duona.
GėrimaiSaldūs vynai kaip Muskatas ir Portmutas.