Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Sūriai su mėlynuoju pelėsiu

Sūris Gorgonzola Dolce

Itališkas, prabangus, mėlynojo pelėsio sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. 48% riebumo, minkštos, kreminės tekstūros, pasižymintis švelniu skoniu bei subtiliu aromatu.

Kilmės šalis

Italija

Brandinimo trukmė

2 mėn.

Pieno rūšis

karvių pienas

Sertifikatas

PDO

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

PDO

Protected designation of origin

Apima žemės ūkio produktus, kurie pagaminti, apdoroti ir paruošti tam tikroje geografinėje teritorijoje, naudojant pripažintas žinias.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI

Istorija ir išskirtinumas

Prabangus, minkštas, kreminis sūris, turi ploną, trapią žievelę. Gorgonzola Dolce spalva gali būti nuo baltos iki šviesiai gelsvos, su žalsvai mėlynomis pelėsių gijomis. Tai yra jauniausias Gorgonzola sūrių grupės IGOR kompanijoje gaminys ir labiausiai mėgstamas dėl jo minkštos, tepamos tekstūros. Sūris brandinamas ne mažiau nei 50 dienų. Jam suteiktas DOP (it. Denominazione di Origine Protetta, ang. Protected Designation of Origin (PDO), liet. „saugoma kilmės vietovės nuoroda“) statusas, t.y. sūris, gaminamas tik iš Italijos Lombardijos ir Pjemonto regionuose auginamų karvių pieno. Dažnai buvo manoma, kad mėlynasis pelėsis yra suleidžiamas į sūrį, bet šis sūris gaminamas kitaip. Sūrio brandinimo procese oras yra įterpiamas į sūrį, tam, kad išsivystytų mėlyno pelėsio gijos. Ilgos adatos, perveriančios sūrį kiaurai, tam tikru momentu įterpia į sūrį orą, kad brandinimo procese paskatintų pelėsio augimą.

Geriausiai tinka su

Maistas

Padažai makaronų ir mėsos patiekalams, tinka užkandžiams, kepimui su kriaušėmis.

Gėrimai

Rožinis arba raudonas Merlot vynas.