Itališkas, „ryškus“ ir pikantiškas, mėlynojo pelėsio sūris. 48% riebumo, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, minkštos ir kreminės tekstūros, išsiskiriantis intensyviu ir gana aštroku skoniu.
PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.
Apima žemės ūkio produktus, kurie pagaminti, apdoroti ir paruošti tam tikroje geografinėje teritorijoje, naudojant pripažintas žinias.
Tai minkštas, aštrus, gerai subrendęs mėlynojo pelėsio sūris, pasižymintis stipriu ir patraukliu aromatu, turintis nuostabų, žalsvai mėlyno pelėsio margumą, išsidėsčiųsį po visą sūrį. Šio sūrio žievelė yra stora ir šiurkšti, su stipriu aromatu, kuris yra daug intensyvesnis nei pats sūris. Brandinimas užtrunka ne mažiau kaip 80 dienų, kad galėtų išryškėti visos unikalios sūrio savybės bei aštrokas pikantiškas skonis. Gorgonzola Piccante sūris pagamintas iš Lombardijos ir Pjemonto regionuose auginamų karvių pieno. Pasak legendos, Gorgonzola sūrį išrado meilės kankinamas sūrio gamintojas, kuris per savo skubėjimą susitikti su mylimąja, pamiršo varškę, įdėtą į katilą ir ją pamaišė tik kitos dienos rytą. Gauta varškė turėjo raukšles ir plyšius, kurie paskatino pelėsio susidarymą. Rezultatas toks, kad šis malonus pasikeitimas ir metodas vėliau buvo sąmoningai pakartoti. Taip pat šiam sūriui buvo suteiktas DOP (it. „denominazione di origine protetta“, angl. „protected designation of origin (PDO), liet. „saugoma kilmės vietos nuoroda“) statusas, leidžiantis puoselėti geriausias sūrio savybes, atsirandančias dėl specifinių gamybos, karvių auginimo metodų tam tikroje geografinėje vietovėje.
Salotos, riešutai ar vaisiai, kreminiai mėsos ir makaronų padažai.
GėrimaiSaldus desertinis vynas.