Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Traškūs vamzdeliai su feta ir alyvuogėmis

45 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 450 g Filo tešlos;
  • 500 g Fetos sūrio;
  • 50 g Kalamata alyvuogių;
  • Šviežio baziliko;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus

Paruošimas

  • 01
    Vamzdelių gamyba: Supjaustykite Filo tešlą į kvadrato (15x15 cm) formos lakštus. Ant darbastalio patieskite vieną Filo tešlos lakštą, ištepkite jį aliejumi ir užklokite antrą lakštą (vienam vamzdeliui reikės dviejų tešlos lakštų). Sutrupinkite Feta sūrį rankomis ir sumaišykite su smulkintomis alyvuogėmis, baziliku ir aliejumi. Dėkite masę ant tešlos lakšto, palikdami apie 3 cm kraštus kiekvienoje pusėje ir suvyniokite užlenkdami galus ir prispauskite tešlą. Uždengtus vamzdelius palikite pastovėti šaldytuve, kad sutvirtėtų ir kepkite karštame aliejuje. Išėmę iš aliejaus, dėkite ant popierinės servetėlės, kad nuvarvėtų aliejus.
  • 02
    Padažui: sudėkite visus ingredientus į maišytuvą ir plakite, kol taps vienalyte mase. Patiekite papuošę šviežiais baziliko lapeliais. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI