The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Traškūs vamzdeliai su feta ir alyvuogėmis

45 min.
1 serving

Ingredients

  • 450 g Filo tešlos;
  • 500 g Fetos sūrio;
  • 50 g Kalamata alyvuogių;
  • Šviežio baziliko;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus

Preparation

  • 01
    Vamzdelių gamyba: Supjaustykite Filo tešlą į kvadrato (15x15 cm) formos lakštus. Ant darbastalio patieskite vieną Filo tešlos lakštą, ištepkite jį aliejumi ir užklokite antrą lakštą (vienam vamzdeliui reikės dviejų tešlos lakštų). Sutrupinkite Feta sūrį rankomis ir sumaišykite su smulkintomis alyvuogėmis, baziliku ir aliejumi. Dėkite masę ant tešlos lakšto, palikdami apie 3 cm kraštus kiekvienoje pusėje ir suvyniokite užlenkdami galus ir prispauskite tešlą. Uždengtus vamzdelius palikite pastovėti šaldytuve, kad sutvirtėtų ir kepkite karštame aliejuje. Išėmę iš aliejaus, dėkite ant popierinės servetėlės, kad nuvarvėtų aliejus.
  • 02
    Padažui: sudėkite visus ingredientus į maišytuvą ir plakite, kol taps vienalyte mase. Patiekite papuošę šviežiais baziliko lapeliais. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI