Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Meliono, vytinto kumpio ir mėlynojo sūrio vėrinukai

15 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 1 prinokusio meliono;
  • 1 ryšulėlio šviežių bazilikų;
  • 400 g. Roquefort Papillon mėlynojo pelėsinio sūrio;
  • 6 vnt plonai pjaustyto vytinto kumpio.

Paruošimas

  • 01
    Nuplaukite melioną, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Naudokite meliono skobtuvą išpjauti 24 meliono kamuoliukus. Rankomis suformuokite 12 pelėsinio sūrio rutuliukų, panašaus dydžio į meliono rutuliukus Verkite vėrinukus ant iešmelio tokia eilės tvarka: meliono rutuliukas, šviežio baziliko lapelis, sūrio rutuliukas, vytinto kumpio grežinėlis,vėl baziliko lapelis ir meliono rutuliukas. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI