Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Įdarytos paprikos su avies sūriu

60 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 2 raudonų paprikų;
  • 2 žalių paprikų;
  • 125 g avies sūrio;
  • 100 g grietinėlės sūrio;
  • 1 česnako skiltelės (smulkiai supjaustyti);
  • 1 šaukšto citrinos sulčių;
  • saujelės krapų ir saujelės petražolių;
  • druskos;
  • pipirų pagal skonį.

Paruošimas

  • 01
    Paprikas iškepkite ant grotelių arba orkaitėje, kol paskrus žievelė. Žievelę nulupkite, paprikas perpjaukite per pusę. Sutrinkite šakute avies sūrį, sumaišykite su grietinėlės sūriu, sudėkite česnaką ir susmulkintus žalumynus. Įberkite druskos, pipirų, įpilkite citrinos sulčių. Masę gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Į paprikų puseles įdėkite sūrių masės, susukite puseles ir valandai padėkite į šaldytuvą. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI