Ingredientai

  • 600 g maltos kiaulienos;
  • 150 g Ilchester Wensleydale sūrio su mango ir imbieru;
  • 2 šaukštai kapotų česnakų;
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 šaukštų rapsų aliejaus;
  • 1 šaukšto sojos padažo;
  • 4 Burgerių bandelių.
  • 450g vynuoginių pomidorų;
  • 1 mažo raudono svogūno;
  • 1 smulkiai pjaustyto saliero;
  • 1 smulkiai pjaustyto čili pipiriuko;
  • 4 šaukštų raudono vyno acto;
  • 50 g rudojo cukraus;
  • 1 šaukštelio raudonos paprikos miltelių;
  • 1 šaukštelio garstyčių sėklų.

Paruošimas

  • 01
    Įdėkite pomidorus į puodą su svogūnais, salierais, pridėkite paprikos miltelių, raudonojo vyno acto, cukraus. Lėtai užvirinkite, uždenkite ir troškinkite 30 minučių. Sudėkite čili pipiriuko ir garstyčių sėklas į keptuvę ir kepkite 15 minučių nuolat maišant. Kai apkeps, suberkite į pomidorų masę. Įdėkite maltą kiaulieną į didelį dubenį, įtrupinkite sūrio, pridėkite česnako ir pagardinkite druska bei pipirais. Rankomis tolygiai išmaišykite. Šlapiomis rankomis padalinkite maltą mėsą į 4 dalis.
  • 02
    Paruoškite BBQ kepsninę, kurioje kepsite burgerius. Pašlakstykite kepsninę aliejumi ir sojų padažu. Mėsą kepkite apie 5 minutes vieną pusę, tuomet apverskite ir vėl kepkite 5 minutes kitą pusę. Jei naudojant specialias bandeles burgeriams, perpjaukite jas pusiau ir padėkite ant grilio grotelių, kad šiek tiek paskrustų. Į bandelių vidų dėkite keletą salotų lapų, keptą mėsą ir pagardinkite pomidorų padažu. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO