Triušiena gaminta "Tagine" puode su šafranu ir Roquefort Papillon Black Label sūriu

60 min.
3 porcijos
Pagaminta su Rokforo sūris Papillon Black Label

Ingredientai

  • 4 vnt. triušienos šlaunelių be kaulų;
  • 600 g bulvių;
  • 3-4 šafrano purkelės;
  • 15 g džiovintų abrikosų;
  • 15 g džiovintų slyvų;
  • 15 g razinų;
  • 200 ml sultinio;
  • 15 g migdolų riekelių;
  • 20 ml alyvuogių aliejaus;
  • 100 g Roquefort Papillon Black Label sūrio.

Paruošimas

  • 01
    Apkepinkite triušieną įkantintame aliejuje. Nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite bulves juostelėmis. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros. Į "Tagine" puodą pirma sudėkite bulves, tada apkepintą triušieną, smulkintus griežinėliais džiovintus vaisius ir razinas. Viską užpilkite sultiniu ir pagardinkite šafranu. Pašaukite į orkaitę troškintis 2 valandoms. Likus 15 minučių paskrudinkite migdolus keptuvėje ir sudėkite į troškinį kartu su sūriu. Troškinį patiekite tiesiai iš "Tagine" puodo. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO