Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Kietieji sūriai

Avių pieno sūris Tomme de Brebis Pappilon

Tai tradicinis, pasaulyje gerai žinomo Rokforo gamintojo Papillon (Averono departamentas pietų Prancūzijoje), avių pieno sūris, kuris pasižymi oranžine arba tamsiai ruda žievele išorėje, o viduje balkšvos spalvos ir subtilios, burnoje tirpstančios, konsistencijos. Išsiskiria švelniu skoniu su pikantiškumo prieskoniu, kurį suteikia avių pienas.

Kilmės šalis

Prancūzija

Brandinimo trukmė

7 mėn.

Pieno rūšis

avių pienas

Istorija ir išskirtinumas

“Tomme” yra šviežių arba mažai brandintų sūrių klasės pavadinimas. Šie sūriai gaminami iš karvių, avių arba ožkų pieno ir dažniausiai būna neriebūs. Sūriui gaminti naudojamas pienas yra tik aukščiausios kokybės, tiekiamas iš Boécourt fermos.

Geriausiai tinka su

Maistas

Dera su žaliomis salotomis ir džiovintais vaisiais. Taip pat puikiai tiks su riešutų ir vaisių duona.

Gėrimai

Puikiai dera su baltu Chardonnay ar baltu prancūzišku vynu, tokiu kaip Chablis.