Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Šparagų apkepas su Chedammer sūriu

45 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 2 šaukštų sviesto;
  • 1/2 puodelio pjaustytų laiškinių česnakų;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 350 g šparagų;
  • 6 kiaušinių;
  • 200 g tarkuoto Chedammer sūrio;
  • 1 valgomojo šaukšto maltų trintų česnakų;
  • 1/4 šaukštelio džiovintų peletrūnų;
  • Druskos ir pipirų.

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite keptuvę. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkintus laiškinius česnakus retkarčiais pamaišydami kepkite kol jie suminkštės. Sudėkite šparagus ir dar pakepti. Sumaišykite kiaušinius su sūriu, sudėkite trintą česnaką ir peletrūną. Supilkite kiaušinio ir sūrio mišinį į keptuvę ir kepkite, maždaug 4 – 5 minutes. Viską sudėkite į kepimo formą, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 6 – 8 minutes kol sūris išsilydys ir apskrus. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI