The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Šparagų apkepas su Chedammer sūriu

45 min.
4 servings

Ingredients

  • 2 šaukštų sviesto;
  • 1/2 puodelio pjaustytų laiškinių česnakų;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 350 g šparagų;
  • 6 kiaušinių;
  • 200 g tarkuoto Chedammer sūrio;
  • 1 valgomojo šaukšto maltų trintų česnakų;
  • 1/4 šaukštelio džiovintų peletrūnų;
  • Druskos ir pipirų.

Preparation

  • 01
    Įkaitinkite keptuvę. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkintus laiškinius česnakus retkarčiais pamaišydami kepkite kol jie suminkštės. Sudėkite šparagus ir dar pakepti. Sumaišykite kiaušinius su sūriu, sudėkite trintą česnaką ir peletrūną. Supilkite kiaušinio ir sūrio mišinį į keptuvę ir kepkite, maždaug 4 – 5 minutes. Viską sudėkite į kepimo formą, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 6 – 8 minutes kol sūris išsilydys ir apskrus. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI