Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Varškės ir sūrio užtepėlė

30 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 150 g Rulo de Cabra su pelenais;
  • 150 g tepamo varškės sūrelio;
  • 1 baklažano;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 60 ml plakamos grietinėlės;
  • Šaukšto sezamų aliejaus;
  • Kelių šakelių šviežių petražolių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio pipirų;
  • Žiupsnelio džiovintų čiobrelių.

Paruošimas

  • 01
    Atšaldykite grietinėlę ir išplakite iki standžių putų. Baklažaną padalykite į keturias dalis ir šiek tiek patroškinkite garuose. Tada nulupkite žievelę, o minkštimą susmulkinkite. Česnaką sukapokite ir lengvai apkepinkite šaukšte alyvuogių aliejaus, tada sudėkite baklažanus ir dar šiek tiek pakepinkite. Kepimo pabaigoje pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir pipirais. Atvėsusią masę dėkite į plakimo indą. Taip pat sudėkite ir tepamą varškės sūrelį, smulkintą ožkų pieno sūrį ir viską suplakite. Į šią masę įmaišykite plaktą grietinėlę, kuri visai užtepėlės masei suteiks purumo. Užtepėlę atvėsinkite, tepkite ant skrudintos duonelės ir patiekite. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI