Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Užkandis su pievagrybiais ir Saint Geric sūriu

30 min.
1 porcija

Ingredientai

  • Pakuotės šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 300 g pievagrybių;
  • 200 g „Saint Geric“ sūrio;
  • Svogūno;
  • Skiltelės česnako;
  • 4 šaukštų grietinės;
  • 2 šaukštų sviesto;
  • 5 saulėje džiovintų pomidorų;
  • Pagal skonį pipirų ir druskos.

Paruošimas

  • 01
    Tešlą atšildykite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais bei formomis. Pievagrybius supjaustykite ir šiek tiek pakepinkite svieste. Pomidorus supjaustykite juostelėmis. Svogūną nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Šiek tiek patrinkite tarp pirštų, kad suminkštėtų. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio dėkite šiek tiek išspausto česnako sumaišyto su grietine, dėkite pievagrybius, pomidorus, svogūnus ir kubeliais pjaustytą sūrį. Pabarstykite druskos ir pipirų, dėkite į skardą ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 minučių, kol sūris išsilydys. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI