Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Keksiukai su Roquefort sūriu

45 min.
1 porcija

Ingredientai

  • gabalėlio rokforo sūrio;
  • saujelės graikiškų riešutų;
  • 1 kietos kriaušės;
  • 100 g pieno;
  • 60 g sviesto;
  • 100 g miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 9 g kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų ir baltųjų pipirų.

Paruošimas

  • 01
    Išplakame kiaušinius su druska ir pipirais (dedame vos mažą žiupsnelį druskos, nes rokforas keksiukams suteiks pakankamai sūrumo ) supilame pieną ir ištirpintą bei atvėsintą sviestą, įsijojame miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišome tešlą ir suberiame kubeliais supjaustytą kriaušę, odelę nulupame. Dar kartą permaišome ir išdėliojame tešlą į kepimui skirtas popierines formeles, ant viršaus uždedame po gabalėlį rokforo sūrio ir keletą puselių graikiškų riešutų. Keksiukus kepame 200C įkaitintoje orkaitėje, apie 10-12 min. kol gražiai pagels. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI