Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Glazūruotos slyvos su Mozzarella di Bufala

30 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 4 rutulėliai Mozzarella di Bufala sūrio;
  • 4 mėlynosios slyvos;
  • 1,5 puodelio balzamiko acto;
  • 0,5 puodelio šviežių sukapotų mėtų;
  • 1/4 puodelio kepintų kedro riešutų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų.

Paruošimas

  • 01
    Supilkite balzamiko actą į gilų puodą ir virkite ant silpnos ugnies kol jis sutirštės iki sirupo. Išimkite iš slyvų kauliukus perpjaukite per puse ir sudėkite į verdantį acto sirupą. Dar pavirkite 5 minutes. Lėkštėje išdėliokite pjaustytą Mozzarella di Bufala sūrį, apibarstykite druska ir pipirais pagal skonį, ant jo uždėkite troškintas slyvas, užbarstykite kepintais kedro riešutais ir mėtomis. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Patiekite kartu su itališka duonele. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI