Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Kepto baklažano salotos su ožkos sūriu

15 min.
1 porcija

Ingredientai

  • garbanotos salotos lapų;
  • raudonosios salotos lapų;
  • pusės šviežio pomidoro;
  • kelių riekelių baklažano;
  • šakelės šviežių bazilikų;
  • apie 20 g ožkos sūrio;
  • šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • itališkų prieskoninių žolelių;

Paruošimas

  • 01
    Salotų lapus švariai nuplaukite ir sudėkite į lėkštę. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite, sudėkite prie salotos lapų. Baklažaną taip pat nuplaukite, supjaustykite riekelėmis. Kelias riekeles apkepkite keptuvėje (bus puiku jei naudosite keptuvę su grotelėmis). Sudėkite į lėkštę. Ant salotų užbarstykite smulkinto ožkos sūrio, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite prieskoninėmis itališkomis žolelėmis. Papuoškite baziliko šakele ir patiekite. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI