The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Kepto baklažano salotos su ožkos sūriu

15 min.
1 serving

Ingredients

  • garbanotos salotos lapų;
  • raudonosios salotos lapų;
  • pusės šviežio pomidoro;
  • kelių riekelių baklažano;
  • šakelės šviežių bazilikų;
  • apie 20 g ožkos sūrio;
  • šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • itališkų prieskoninių žolelių;

Preparation

  • 01
    Salotų lapus švariai nuplaukite ir sudėkite į lėkštę. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite, sudėkite prie salotos lapų. Baklažaną taip pat nuplaukite, supjaustykite riekelėmis. Kelias riekeles apkepkite keptuvėje (bus puiku jei naudosite keptuvę su grotelėmis). Sudėkite į lėkštę. Ant salotų užbarstykite smulkinto ožkos sūrio, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite prieskoninėmis itališkomis žolelėmis. Papuoškite baziliko šakele ir patiekite. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI