Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Keptų burokėlių ir laukinių rukolų salotos su sūriu

60 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 3 burokėlių (450-500g);
  • 4 šaukštų alyvų aliejaus;
  • 2 šviežių šaukštų apelsinų sulčių;
  • 1 šaukšto šviežių citrinų sulčių;
  • 1/4 šaukštelio Dižono garstyčių;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/4 šviežiai maltų baltųjų pipirų;
  • Sauja laukinių rukolų (nupjaustom kietus stiebelius) – laukinės rukolos turi intensyvesnį skonį;
  • 140g sūrio Rulo de Queso;

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinam orkaitę iki 180°C. Nupjaunam nuplautų burokų lapus ir uodegėles. Burokus aptepam 1,5 šaukšto aliejaus, išdėliojam mažoje skardoje ir kepame 60-85 minutes, vieną kartą juos apverčiant kita puse. Burokai bus iškepę, kai įdūrus šakute, jausis, kad jie minkšti. Atvėsiname, nulupame, supjaustome plonais griežinėliais. Nedideliame dubenėlyje sumaišome apelsinų, citrinų sultis, likusį 2,5 šaukšto aliejų, garstyčias, druską ir pipirus. Suplakame šakute. Sudedame supjaustytus burokėlius ir švelniai juos padengiame mišiniu. Sudedame rukolą ir viską švelniai (geriausia – rankomis) sumaišome, kol apsivelia ingredientai. Padaliname burokėlių ir rukolos salotas į lėkštes ir ant viršaus patrupiname Rulo de Queso sūrį. Pateikiame su šviežia balta itališka duona. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI