The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Keptų burokėlių ir laukinių rukolų salotos su sūriu

60 min.
2 servings

Ingredients

  • 3 burokėlių (450-500g);
  • 4 šaukštų alyvų aliejaus;
  • 2 šviežių šaukštų apelsinų sulčių;
  • 1 šaukšto šviežių citrinų sulčių;
  • 1/4 šaukštelio Dižono garstyčių;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/4 šviežiai maltų baltųjų pipirų;
  • Sauja laukinių rukolų (nupjaustom kietus stiebelius) – laukinės rukolos turi intensyvesnį skonį;
  • 140g sūrio Rulo de Queso;

Preparation

  • 01
    Įkaitinam orkaitę iki 180°C. Nupjaunam nuplautų burokų lapus ir uodegėles. Burokus aptepam 1,5 šaukšto aliejaus, išdėliojam mažoje skardoje ir kepame 60-85 minutes, vieną kartą juos apverčiant kita puse. Burokai bus iškepę, kai įdūrus šakute, jausis, kad jie minkšti. Atvėsiname, nulupame, supjaustome plonais griežinėliais. Nedideliame dubenėlyje sumaišome apelsinų, citrinų sultis, likusį 2,5 šaukšto aliejų, garstyčias, druską ir pipirus. Suplakame šakute. Sudedame supjaustytus burokėlius ir švelniai juos padengiame mišiniu. Sudedame rukolą ir viską švelniai (geriausia – rankomis) sumaišome, kol apsivelia ingredientai. Padaliname burokėlių ir rukolos salotas į lėkštes ir ant viršaus patrupiname Rulo de Queso sūrį. Pateikiame su šviežia balta itališka duona. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI