Žiediniai kopūstai su kiaušiniais ir čederio sūriu

30 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • Vieno žiedinio kopūsto;
  • 6 kiaušinių;
  • Stiklinės pieno;
  • 150 g čederio sūrio su žolelėmis ir česnaku;
  • Nedidelio gabalėlio sviesto.

Paruošimas

  • 01
    Žiedinį kopūstą išskirstykite mažomis gūželėmis ir apvirkite garuose. Labai svarbu kopūsto nepervirti – jis turi likti traškus. Kepimui naudokite keksiukų formeles. Jas ištepkite sviestu. Tada išplakite kiaušinius su pienu, o čederio sūrį sutarkuokite. Į kiekvieną keksiuko formelę dėkite mažą gūželę žiedinio kopūsto ir užpilkite kiaušinio ir pieno plakiniu, Ant viršaus užbarstykite tarkuoto čederio sūrio su žolelėmis ir česnaku. Kepkite apie 10–15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO