Viduržemio jūros regiono tortilija

45 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 15 ml (1 šaukštas) alyvuogių aliejaus;
  • 175 g riekelėmis pjaustytos Chorizo (vengriškos) dešros;
  • 450 g pusiau padalintų šviežių jaunų bulvių;
  • Jaunų laiškinių svogūnėlių;
  • Raudonoji paprika, smulkinta juostelėmis;
  • 5 dideli kiaušiniai;
  • 7 g (2 šaukštai) smulkintų petražolių;
  • 75 g Frico Mild Edam cheese sūrio;
  • Druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

Paruošimas

  • 01
    Puode išvirkite bulves iki minkštumo. Nesvylančioje 20 cm keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintą dešrą ir svogūnėlius, kepkite 3-4 min., kol virtuvėje pasklis dešros kvapas. Sudėkite bulves ir kepkite 2-3 min. kol šiek tiek parus. Suberkite papriką ir kepkite 3-4 min., kol suminkštės. Tuo metu dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite petražoles, pagardinkite prieskoniais ir gerai viską išmaišykite. Supilkite kiaušinį į keptuvę. Kepkite nemaišydami ant mažos ugnies apie 10 min. Įkaitinkite orkaitę. Užbarstykite sūrį ant apkepo ir trumpai apkepkite orkaitėje, kol sūris taps auksinės spalvos. Iškepusiai tortilijai leiskite pastovėti ir atvėsti apie 3-4 min. Supjaustykite ketvirčiais ir patiekite. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO