Ugninės Fajitos

60 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 450 g virtos kalakutienos;
  • 1 raudonos paprikos;
  • 1 geltonos paprikos;
  • 2 šaukšteliai kalendros;
  • 2 šaukštelių kmynų;
  • 1 šaukštelio paprikos prieskonių;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • 100 g Mexicana sūrio;
  • 4 tortilijų;
  • 2 vyšninių pomidorų;
  • 1 prinokusio avokado;
  • ½ raudonojo svogūno;
  • 1 žaliosios citrinos sulčių;
  • saujos kalendros lapų;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

  • 01
    Pašildykite aliejų didelėje keptuvėje ir sudėkite pjaustytas paprikas, bei prieskonius. Kepkite 6 minutes ant vidutinės ugnies nuolat maišant. Dubenyje sumaišykite salsą iš vyšininių pomidorų, avokado, raudonojo svogūno, žaliosios citrinos sulčių, gausiai pridėtos kalendros lapų, alyvuogių aliejaus ir druskos bei matųjų juodųjų pipirų. Sumaišę ingredientus salsą padėkite į šaldytuvą.
  • 02
    Į apkeptas paprikas sudėkite juostelėmis pjaustytą kalakutieną ir dar pakepkite kokias 5 minutes. Supilkite citrinos sultis ir pagardinkite druska bei pipirais. Ištieskite tortilijas lėkštėje, sudėkite šiek tiek keptų paprikų, kalakutienos mišinio ir ant viršaus salsos. Užbarstykite Maxicana suriu ir susukus galite patiekti. Pagardinkite grietine ar majonezu. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO