Trinta žirnelių ir bazilikų sriuba su Remberter pelėsiniu sūriu

30 min.
2 porcijos
Pagaminta su Sūris Remberter

Ingredientai

  • 30 g sviesto;
  • 1 svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 240 ml daržovių sultinio;
  • 400 g šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • sauja šviežių bazilikų lapelių;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 šaukštelis cukraus;
  • 50 g Remberter mėlynojo pelėsio sūrio;
  • 100 g mėlynojo pelėsio sūrio;
  • 2 šaukštai bazilikų padažo (pesto);
  • 2 šaukšteliai grietinėlės.

Paruošimas

  • 01
    Sviestą ištirpinkite gerai įkaitintame puode ir pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, kol suminkštės. Dėkite žirnelius, pilkite paruoštą daržovių sultinį, pagal skonį įberkite cukraus, druskos ir pipirų, išmaišykite. Virkite apie 5 min., kol žirneliai suminkštės.
  • 02
    Tuo metu paruoškite užtepą: virtuvės kombainu ar maisto smulkintuvu iki vientisos masės išsukite mėlynojo pelėsio sūrį, bazilikų padažą ir grietinėlę. Paragaukite, jei atrodo, kad reikia druskos, galite įberti žiupsnelį, tačiau sūrumo turėtų užtekti nuo sūrio. Kai žirneliai suminkštės, nukelkite nuo ugnies, berkite bazilikų lapelius ir viską sutrinkite maisto smulkintuvu. Sriubą supilstykite į pašildytus dubenėlius, puoškite bazilikų lapeliais, žirneliais, trupintu mėlynojo pelėsio sūriu. Patiekite su skrudinto prancūziško batono riekelėmis ir užtepu. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO