Ingredientai

  • 225 g Applewood sūrio;
  • 200 g makaronų;
  • 125 g nesūdyto sviesto;
  • 225 g pievagrybių;
  • 70 g smulkiai pjaustytų svogūnų;
  • 40 g miltų;
  • 450 ml pieno;
  • 1/2 a.š. garstyčių miltelių;
  • 1 a.š. Worcestershire padažo;
  • druskos ir pipirų.

Paruošimas

  • 01
    Puode išvirkite makaronus. Atskirame puode išlydykite dalį sviesto, sudėkite pjaustytus svogūnų ir kepkite, kol suminkštės. Tuomet sudėkite grybus. Gautą grybų svogūnų mišinį sumaišykite su išvirtais makaronais.
  • 02
    Keptuvėje išlydikite likusį sviestą, įdėkite miltus. Supilkite pieną, lėtai maišant, kol padažas sutirštės. Į padažą sudėkite sūrį. Sudėkite garstyčių miltelius, Vorčesterio padažą, pipirų ir druskos pagal skonį. Kepimui skirtame puode sudėkite makaronų mišinį, supilkite padažą ir pabarstykite sūriu. Troškinkite 10-15 minučių karštoje orkaitėje, kol sūris ištirps ir pagels. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO