Spageti su krevetėmis ir pelėsiniu sūriu

45 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 300 g spagečių;
  • 200 g krevečių;
  • 100 g "Bleu d' Auvergne“ sūrio;
  • 250 g grietinės;
  • 1 kubelio vištienos sultinio;
  • tarkuoto parmezano.

Paruošimas

  • 01
    Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir virti 15 min. Paruošti padažą – į puodą įpilti grietinės, pagardinti susmulkintu vištienos sultinio kubeliu. Sudėti gabaliukais susmulkintą baltojo pelėsio sūrį. Virti ant silpnos ugnies. Padažą maišyti, kol ištirps sūris ir virti 10 min. Į lėkštę sudėti spagečius, ant jų krevetes. (Krevetės nuo karštos pastos pašyla, jų nereikia atskirai virti ar šildyti, nes susitrauks.) Patiekalą užpilti padažu, pabarstyti tarkuotu parmezanu ir išmaišyti. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO