The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Spageti su krevetėmis ir pelėsiniu sūriu

45 min.
2 servings

Ingredients

  • 300 g spagečių;
  • 200 g krevečių;
  • 100 g "Bleu d' Auvergne“ sūrio;
  • 250 g grietinės;
  • 1 kubelio vištienos sultinio;
  • tarkuoto parmezano.

Preparation

  • 01
    Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir virti 15 min. Paruošti padažą – į puodą įpilti grietinės, pagardinti susmulkintu vištienos sultinio kubeliu. Sudėti gabaliukais susmulkintą baltojo pelėsio sūrį. Virti ant silpnos ugnies. Padažą maišyti, kol ištirps sūris ir virti 10 min. Į lėkštę sudėti spagečius, ant jų krevetes. (Krevetės nuo karštos pastos pašyla, jų nereikia atskirai virti ar šildyti, nes susitrauks.) Patiekalą užpilti padažu, pabarstyti tarkuotu parmezanu ir išmaišyti. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI