Ingredientai

  • 25 g sviesto;
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus;
  • 250 g risotto ryžių;
  • 150 ml sauso balto vyno;
  • Kelios gijos šafrano (nebūtinai);
  • 750 ml karšto daržovių sultinio;
  • 150 g llchester Smoked Applewood cheese sūrio;
  • Smulkintų petražolių;
  • 25 g džiūvėsėlių trupinių.

Paruošimas

  • 01
    Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite svogūną. Kepkite apie 5 min. ant vidutinio stiprumo ugnies, kol svogūnas suminkštės. Suberkite ryžius, gerai išmaišykite ir supilkite baltą vyną. Kai vynas jau bus beveik susigėręs, supilkite dalį daržovių sultinio ir įmeskite šafraną (jei naudojate).
  • 02
    Maišykite ryžius ir po truputį pilkite sultinį. Tęskite tol, kol baigsis sultinys ir ryžiai bus minkšti, tai turėtų trukti apie 20 min. Padėkite į šalį, kad atvėstų. Tuo metu padalinkite sūrį į 8 kubelius ir įkaitinkite orkaitę iki 200° C.
  • 03
    Į ryžius suberkite petražoles ir pagardinkite prieskoniais, padalinkite į aštuonias dalis. Drėgnomis rankomis aplipdykite ryžiais sūrio kubelius ir suformuokite pyragėlius. Kiekvieną pyragėlį apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą. Jei norite, pyragėlius prieš kepant galite atšaldyti. Kepkite apie 20 min., kol taps traškūs ir auksiniai. Patiekite su traškiomis salotomis. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO