Rokforo sūrio ir porų tortas

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 8 šaukštų sviesto;
  • 1,5 – 2 stiklinės miltų;
  • 1/4 šaukštelio druskos;
  • 2-4 šaukštų šalto vandens;
  • 2-3 šaukštų sausų džiūvėsėlių;
  • 7 šaukštų Roquefort sūrio;
  • 6 porų;
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1,5 stiklinės riebios grietinėlės.

Paruošimas

  • 01
    Sviestą ištrinkite su miltais ir druska iki vientisos masės. Įpilkite šalto vandens ir išmaišykit. Tešlą padalinkite į 4 porcijas, įvyniokite jas atskirai į plėvelę ir įdėkite 1 val. į šaldytuvą. Atvėsintą masę po vieną iškočiokite. Sudėkite į formas ir į šaldytuvą dar 1 val. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite kiekvieną lakštą atskirai. Kai lakštai tampa, trapūs ir paraudę, darome įdarą. Susmulkintus porus, kiaušinį, juoduosius pipirus ir grietinėlę išmaišykite kartu. Mišinį tepkite ant iškeptų lakštų. Teptuku patepkite išplaktu kiaušinio tryniu, pabarstykite džiūvėsėliais ir pašaukite į orkaitę 30 – 40 min. 180°C temperatūroje. Skanaus !

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO