The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Rokforo sūrio ir porų tortas

60 min.
4 servings

Ingredients

  • 8 šaukštų sviesto;
  • 1,5 – 2 stiklinės miltų;
  • 1/4 šaukštelio druskos;
  • 2-4 šaukštų šalto vandens;
  • 2-3 šaukštų sausų džiūvėsėlių;
  • 7 šaukštų Roquefort sūrio;
  • 6 porų;
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1,5 stiklinės riebios grietinėlės.

Preparation

  • 01
    Sviestą ištrinkite su miltais ir druska iki vientisos masės. Įpilkite šalto vandens ir išmaišykit. Tešlą padalinkite į 4 porcijas, įvyniokite jas atskirai į plėvelę ir įdėkite 1 val. į šaldytuvą. Atvėsintą masę po vieną iškočiokite. Sudėkite į formas ir į šaldytuvą dar 1 val. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite kiekvieną lakštą atskirai. Kai lakštai tampa, trapūs ir paraudę, darome įdarą. Susmulkintus porus, kiaušinį, juoduosius pipirus ir grietinėlę išmaišykite kartu. Mišinį tepkite ant iškeptų lakštų. Teptuku patepkite išplaktu kiaušinio tryniu, pabarstykite džiūvėsėliais ir pašaukite į orkaitę 30 – 40 min. 180°C temperatūroje. Skanaus !

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI