Ingredientai

  • 4 baklažanų;
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 susmulkinto svogūno;
  • 4 susmulkintų česnako skiltelių;
  • 1 susmulkintas didelis raudonas saldusis pipiras;
  • 1½ šaukštelio šviežiai grūstų kumino sėklų;
  • 1 šaukštelio malto cinamono;
  • ½ šaukštelio šviežiai malto muskato riešuto;
  • 1 šaukštelio ispaniškų rūkyto saldžiojo pipiro prieskonių;
  • didelis žiupsnys džiovintų krapų;
  • 500 g ėrienos faršo;
  • 6 šaukštai pomidorų pastos;
  • 100 g tarkuoto Manchego sūrio;
  • druskos ir pipirų.

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Baklažanus perpjaukite per pusę išilgai. Įpjaukite minkštima , sudėkite baklažanus į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi , pabarstykite druska ir pakepkite 30-40 minučių kol suminkštes. Tuo tarpu, pakepinkite svogūnus, česnakus, saldųjį pipirą , ėrieną ir prieskonius, kol mėsa paskrus. Į mišinį įdėkite pomidorų pastą ir išmaišę patroškinkite dar 5 minutes. Išimkite baklažanus iš orkatės ir padidinkite temperatūrą iki 220 o C. Atsargiai išskaptuokite keptą minkštimą ir sudėkite š mėsos mišinį. Sudėkite mišinį į baklažanus , apibartstykite sūriu ir kepkite orkaitėje 8-10 minučių, kol sūris gražiai paruduos. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO