Pikantiški blyneliai su sūriu ir kumpiu

30 min.
1 porcija
Pagaminta su Šveicariškas sūris Emmentaler

Ingredientai

  • 90 g miltų;
  • Druskos;
  • 1 kiaušinio;
  • 365 ml pieno;
  • aliejaus kepimui;
  • 25 g sviesto;
  • 100 g tarkuoto Emmental sūrio;
  • šviežiai grūstų pipirų;
  • 3 smulkiai pjaustytų svogūnų;
  • 4 saulėje džiovintų pomidorų, nusausintų ir supjaustytų;
  • 80 g geros kokybės rūkyto kumpio.

Paruošimas

  • 01
    Iš 55 g miltų, druskos, kiaušinio ir 140 ml pieno pagaminkite blynelių tešlą. Padėkite į šalį ir gaminkite sūrio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Lėtai maišydami suberkite likusiu miltus, šiek tiek pakepkite. Tada, vėl nuolat maišydami, lėtai supilkite 225 ml pieną ir nuolat maišydami virkite, iki padažas sutirštės. Į padažą supilkite pusę kiekio sūrio ir pagardinkite pipirais. Kepkite lietinius blynelius per visą įkaitintą keptuvę. Vos tik blynelio tešlą paskirtysite per visą keptuvę, berkite ant nekeptos pusės kumpį, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus. Su šaukštu paskirstykite sūrio padažą ir pabarstykite sūriu. Kol sudėsite ingridientus ant blynelio, kita pusė bus iškepusi. Perlenkite blynelį pusiau, ir išimkite iš keptuvės. Laikykite šiltai, kol iškepsite likusius blynelius. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO