The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Pikantiški blyneliai su sūriu ir kumpiu

30 min.
1 serving
Made with Swiss cheese Emmentaler

Ingredients

  • 90 g miltų;
  • Druskos;
  • 1 kiaušinio;
  • 365 ml pieno;
  • aliejaus kepimui;
  • 25 g sviesto;
  • 100 g tarkuoto Emmental sūrio;
  • šviežiai grūstų pipirų;
  • 3 smulkiai pjaustytų svogūnų;
  • 4 saulėje džiovintų pomidorų, nusausintų ir supjaustytų;
  • 80 g geros kokybės rūkyto kumpio.

Preparation

  • 01
    Iš 55 g miltų, druskos, kiaušinio ir 140 ml pieno pagaminkite blynelių tešlą. Padėkite į šalį ir gaminkite sūrio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Lėtai maišydami suberkite likusiu miltus, šiek tiek pakepkite. Tada, vėl nuolat maišydami, lėtai supilkite 225 ml pieną ir nuolat maišydami virkite, iki padažas sutirštės. Į padažą supilkite pusę kiekio sūrio ir pagardinkite pipirais. Kepkite lietinius blynelius per visą įkaitintą keptuvę. Vos tik blynelio tešlą paskirtysite per visą keptuvę, berkite ant nekeptos pusės kumpį, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus. Su šaukštu paskirstykite sūrio padažą ir pabarstykite sūriu. Kol sudėsite ingridientus ant blynelio, kita pusė bus iškepusi. Perlenkite blynelį pusiau, ir išimkite iš keptuvės. Laikykite šiltai, kol iškepsite likusius blynelius. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI