Otas ir krevetės su čiobrelių Goyos sūrio ir grietinėlės padažu

45 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 75 g Goya kietojo sūrio;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 4 x 150 g Oto filė;
  • 100 g virtų ir nuluptų krevečių;
  • 4 šakelių šviežio čiobrelio;
  • 150 ml grietinėlės;
  • 6 šaukštų sauso balto vyno;
  • Druskos ir pipirų.

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir įdėkite Otų filė. Apkepkite abi puses po 5-6 minutes ant vidutinės ugnies. Sudėkite krevetes ir 3 čiobrelio šakeles, paibarstykite druska ir pipirais ir dar truputį pakepkite. Į puodą supilkite grietinėlę ir virdami ant silpnos ugnies maišykite. Kai grietinėlė sušils, įpilkite baltojo vyno ir sudėkite tarkuotą Goyos sūrį. Visą laiką maišykite, kol sūris išsilydys. Patiekite Otą ir krevetes lėkštėje užpylus karšto padažo ir pabarsčius likusiu čiobreliu. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO