Ingredientai

  • 1 moliūgo (iki 5 kg, ar mažesnio);
  • 1 šaukšto sviesto;
  • 200 ml neriebios grietinėlės;
  • 400 g tarkuoto Ementalio sūrio;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 100 ml balto sauso vyno;
  • Žiupsnelio malto muskato;
  • Žiupsnelio jūros druskos.

Paruošimas

  • 01
    Nupjaukite apatinę moliūgo dalį taip, kad jis stabiliai stovėtų and lygaus paviršiaus. Nupjaukite kepurėlę ir išskaptuokite vidų. Vidines sieneles gausiai patepkite kambario temperatūros sviestu, užvožkite "dangtį" ir 30-40 minučių pašaukite į iki 180oC įkaitintą orkaitę. Fondiu masė: grietinėlę, sūrį, česnaką, vyną sumaišykite puode, įberkite muskato bei jūros druskos ir pašildykite. NEUŽVIRTI! Į apkepusį moliūgą supilkite masę ir mirkykit pasirinktinai - duoną, daržoves, traškučius... Pats skanumynas lieka galui - moliūgo sieneles kabinkite šakute ir mėgaukitės moliūgo minkštimu, prisigėrusiu puikaus kvapo ir skonio ingredientų. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO