The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Ingredients

  • 1 moliūgo (iki 5 kg, ar mažesnio);
  • 1 šaukšto sviesto;
  • 200 ml neriebios grietinėlės;
  • 400 g tarkuoto Ementalio sūrio;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 100 ml balto sauso vyno;
  • Žiupsnelio malto muskato;
  • Žiupsnelio jūros druskos.

Preparation

  • 01
    Nupjaukite apatinę moliūgo dalį taip, kad jis stabiliai stovėtų and lygaus paviršiaus. Nupjaukite kepurėlę ir išskaptuokite vidų. Vidines sieneles gausiai patepkite kambario temperatūros sviestu, užvožkite "dangtį" ir 30-40 minučių pašaukite į iki 180oC įkaitintą orkaitę. Fondiu masė: grietinėlę, sūrį, česnaką, vyną sumaišykite puode, įberkite muskato bei jūros druskos ir pašildykite. NEUŽVIRTI! Į apkepusį moliūgą supilkite masę ir mirkykit pasirinktinai - duoną, daržoves, traškučius... Pats skanumynas lieka galui - moliūgo sieneles kabinkite šakute ir mėgaukitės moliūgo minkštimu, prisigėrusiu puikaus kvapo ir skonio ingredientų. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI