Keturių sūrių sriuba

45 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • Vieno poro (naudokite tik žaliąją dalį);
  • 4 stiklinių vištienos sultinio;
  • Vienos bulvės;
  • 1 stiklinių neriebios grietinėlės;
  • 3/4 stiklinės tarkuoto provolone sūrio;
  • 3/4 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio;
  • 3/4 stiklinės tarkuoto mocarelos sūrio;
  • 3/4 stiklinės tarkuoto čederio sūrio su žolelėmis ir česnaku;
  • Batono skrebučių.

Paruošimas

  • 01
    Sviestą ištirpinkite keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies. Sudėkite porus ir pakepinkite apie 5 minutes – kol suminkštės. Į puodą pilkite vištienos sultinį, dėkite bulves, porus ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar apie pusvalandį. Retkarčiais pamaišykite. Sriubą pertrinkite trintuvu ir supilkite atgal į puodą. Pilkite grietinėlę, užvirkite. Po truputį suberkite visus sūrius ir maišykite sriubą, kol sūriai ištirps. Tiekdami įbarstykite skrebučių. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO