Keptos paprikos įdarytos sūriu

45 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 2 paprikų;
  • 250 g ožkų pieno sūrio;
  • Šaukšto kapotų petražolių;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Žiupsnelio rozmarinų;
  • Šaukštelio medaus.

Paruošimas

  • 01
    Paprikas perpjaukite pusiau ir išimkite visas sėklytes. Dėkite paprikų puseles ant grotelių, apšlakstykite maždaug 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės, o odelė susiraukšlės. Ožkų pieno sūrį pertrinkite šakute, išspauskite česnaką, įdėkite petražoles ir viską sumaišykite. Paruoškite užtepą paprikoms: rozmarinus sumaišykite su medumi ir likusiu alyvuogių aliejumi. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų (pagal skonį). Iškepusias paprikas dėkite į lėkštę, vidines puses tepkite paruoštu užtepu, dėkite ožkų pieno sūrio įdarą, susukite paprikas ir persmeikite mediniu pagaliuku. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO