Keptos paprikos įdarytos sūriu

45 min.
2 servings

Ingredients

  • 2 paprikų;
  • 250 g ožkų pieno sūrio;
  • Šaukšto kapotų petražolių;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Žiupsnelio rozmarinų;
  • Šaukštelio medaus.

Preparation

  • 01
    Paprikas perpjaukite pusiau ir išimkite visas sėklytes. Dėkite paprikų puseles ant grotelių, apšlakstykite maždaug 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės, o odelė susiraukšlės. Ožkų pieno sūrį pertrinkite šakute, išspauskite česnaką, įdėkite petražoles ir viską sumaišykite. Paruoškite užtepą paprikoms: rozmarinus sumaišykite su medumi ir likusiu alyvuogių aliejumi. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų (pagal skonį). Iškepusias paprikas dėkite į lėkštę, vidines puses tepkite paruoštu užtepu, dėkite ožkų pieno sūrio įdarą, susukite paprikas ir persmeikite mediniu pagaliuku. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

43 PDO, 4 PGI

Italy

42 PDO, 1 PGI

Spain

25 PDO, 1 PGI

United Kingdom

9 PDO, 3 PGI

Netherlands

4 PDO, 2 PGI

Germany

4 PDO, 2 PGI

Austria

6 PDO

Denmark

2 PDO