Keptas Grilleat su pomidorų salotomis

60 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • Grilleat sūrio;
  • kelių česnako skiltelių;
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų;
  • mėgstamų prieskonių (šį kart naudojau "viduržemio jūros regiono" prieskonių mišinį);
  • mėsingų pomidorų;
  • kelių galvučių česnakų (taip taip, ne skiltelių, o galvučių);
  • cukraus, druskos, maltų pipirų;
  • balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus.

Paruošimas

  • 01
    Supjaustykite sūrį gabalais, kad būtų patogu užverti ant iešmelio. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, jei reikia, pagardinkite prieskoniais. Pomidorus supjaustykite apie pusės centimetro storio apvaliais griežinėliais ir gražiai išdėliokite didelėje plokščioje lėkštėje. Ant kiekvieno griežinėlio užpilkite po žiupsnelį druskos ir cukraus (gali pasirodyti per daug, bet jis greit ištirpsta), ant kiekvieno griežinėlio užspauskite sočiai česnako ir lengvai apipilkite balzaminiu actu bei alyvuogių aliejumi (vėlgi, kiekvieną pomidoro griežinėlį atskirai). Taip paruoštos salotos turi pasimarinuoti kokią valandėlę kitą. Labai gražiai tokios salotos atrodo pagamintos iš skirtingų spalvų pomidorų: geltonų, raudonų, žalių (sunokusių, bet žalios spalvos rūšies). Per tą laiką sukurkitelaužą ir laukite kaitrių žarijų. Ant grotelių viršaus dėkite sūrį pervertą pagaliukais ir vartykite iš visų keturių pusių, kad vienodai apkeptų. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO