Ingredientai

  • 2 šaukštai nesūdyto sviesto;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 1 svogūnas;
  • 1 puodelis nenugriebto pieno;
  • 1 puodelis vištienos arba daržovių sultinio;
  • 250 g tarkuoto Maasdam sūrio;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Žiupsnelis saldžiosios paprikos;
  • Pagardinimui česnako skonio traškučių, ar porą riekelių kepintos duonos.

Paruošimas

  • 01
    Nedideliame puode ištirpinti sviestą ir sudėjus supjaustytus svogūnus apkepti kol suminkštės. Po truputį pilti miltus, sultinį, pieną ir viską gerai išmaišyti. Sudėkite tarkuotą sūrį ir pagardinkite druska, bei pipirais. Patiekite karštą sriubą su traškučiais ar kepinta duona. Prie patiekalo tiks ir taurė balto sauso vyno. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO