Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Cepelinai su feta ir grybais

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 1 kg bulvių;
  • 600 g Fetos sūrio;
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g grybų;
  • 50 g susmulkinto svogūno;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Čiobrelių;
  • 300 ml pieno;
  • 1 šaukšto kukurūzų miltų.

Paruošimas

  • 01
    Pasūdytame vandenyje išvirkite 350 g neluptų, švariai nuplautų bulvių. Joms išvirus, švariai nulupkite ir sutrinkite. Likusias bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Naudodami marlę ar kitą audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite. Gerai išminkyti bulvių masę yra labai svarbu, nes kitaip, verdant, cepelinai gali suirti. Įpilkite į keptuvę šiek tiek aliejaus ir pakepinkite susmulkintus grybus ir svogūnus. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Dubenyje sumaišykite puse kiekio Feta sūrio ir kiaušinį iki vienalytės masės. Pakepintą mišinį sukrėskite į dubenį su Feta mišiniu ir viską gerai išmaišykite. Formuokite cepelinus. Pirmiausia, iš paruoštos bulvių masės pasiruoškite apvalius kukulius (80-90 g), kad cepelinai gautųsi vienodo dydžio. Imkite kiekvieną kukulį (prieš tai rankas sudrėkinkite drungnu vandeniu), jį suspauskite (kaip blyną, 1 cm storio), pirštais padarykite nedidelę įdubą, į ją dėkite įdarą, iš visų šonų atsargiai užlenkite ir formuokite delnais pailgą formą. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį, į kurį prieš tai įberkite kukurūzų miltus. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes. Išimkite iš vandens ir nuvarvinus, dėkite į lėkštę.
  • 02
    Supilkite pieną į puodą ir sudėkite likusį susmulkintą Fetos sūrį. Nuolat maišydami užvirinkite padažą iki švelnios kreminės konsistencijos. Baigiant ruošti padažą įdėkite kukurūzų miltus, kad padažas taptų tirštesnis. Pilkite padažą ant cepelinų ir mėgaukitės. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI