The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Cepelinai su feta ir grybais

60 min.
4 servings

Ingredients

  • 1 kg bulvių;
  • 600 g Fetos sūrio;
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g grybų;
  • 50 g susmulkinto svogūno;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Čiobrelių;
  • 300 ml pieno;
  • 1 šaukšto kukurūzų miltų.

Preparation

  • 01
    Pasūdytame vandenyje išvirkite 350 g neluptų, švariai nuplautų bulvių. Joms išvirus, švariai nulupkite ir sutrinkite. Likusias bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Naudodami marlę ar kitą audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite. Gerai išminkyti bulvių masę yra labai svarbu, nes kitaip, verdant, cepelinai gali suirti. Įpilkite į keptuvę šiek tiek aliejaus ir pakepinkite susmulkintus grybus ir svogūnus. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Dubenyje sumaišykite puse kiekio Feta sūrio ir kiaušinį iki vienalytės masės. Pakepintą mišinį sukrėskite į dubenį su Feta mišiniu ir viską gerai išmaišykite. Formuokite cepelinus. Pirmiausia, iš paruoštos bulvių masės pasiruoškite apvalius kukulius (80-90 g), kad cepelinai gautųsi vienodo dydžio. Imkite kiekvieną kukulį (prieš tai rankas sudrėkinkite drungnu vandeniu), jį suspauskite (kaip blyną, 1 cm storio), pirštais padarykite nedidelę įdubą, į ją dėkite įdarą, iš visų šonų atsargiai užlenkite ir formuokite delnais pailgą formą. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį, į kurį prieš tai įberkite kukurūzų miltus. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes. Išimkite iš vandens ir nuvarvinus, dėkite į lėkštę.
  • 02
    Supilkite pieną į puodą ir sudėkite likusį susmulkintą Fetos sūrį. Nuolat maišydami užvirinkite padažą iki švelnios kreminės konsistencijos. Baigiant ruošti padažą įdėkite kukurūzų miltus, kad padažas taptų tirštesnis. Pilkite padažą ant cepelinų ir mėgaukitės. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI