Brie sūrio ir porų sriuba su sausu Sherry

45 min.
2 porcijos
Pagaminta su Sūris Brie Cantorel

Ingredientai

  • 8 šaukštai sviesto;
  • 2 dideli porai;
  • 1/2 puodelio šampinjonų;
  • 1/2 puodelio sauso chereso vyno;
  • 6 puodeliai vištienos sultinio;
  • 6 šaukštai miltų;
  • 350 g Brie Cantorel sūrio;
  • 1 pomidoras;
  • 3/4 šaukštelio druskos;
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų;
  • česnako skiltelė.

Paruošimas

  • 01
    Dideliame puode ištirpinti 2 šaukštus sviesto ir sudėti pjaustytus porus. Kepti kol visiškai suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Tuomet sudėti grybus ir kartu su porais apkepti. Palaipsniui supilti vyną ir vištienos sultinį ir leisti užvirti. Sumaišyti likusį sviestą su miltais ir po truputį dėti į puodą vis maišant. Sumažinti karštį ir leisti viskam virti dar 10 minučių. Brie sūrį supjaustyti kubeliais ir dėti po truputį į puodą vis maišant. Paskaninti sriubą druska ir pipirais. Prieš patiekiant sudėti pomidorus ir trintą česnaką. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO